Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ayvalık'ta Zeytin Çekirdekleri Projesi”

Ayvalık

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve birçok gönüllü tarafından gerçekleştirilen Zeytin Çekirdekleri Projesi”, ilk meyvesini verdi.

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve birçok gönüllü tarafından gerçekleştirilen  "Zeytin Çekirdekleri Projesi”, ilk meyvesini verdi.
Ayvalık sınırları içerisinde yer alan her okuldan 150 çocuk, bir hafta boyunca öğrendikleri müzik, ritim, drama derslerini seyircilere sunma fırsatı buldu. 
Hafta sonu Yunus Emre Parkı, Yazlık Düğün Salonu'ndaki konsere, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile tiyatronun ve beyaz perdenin sevilen ismi Rasim Öztekin katıldı.
Çocuklar konser öncesi, kendi hazırladıkları kostümlerle sahneye çıktı. Konser, ilkokul 4. Sınıf öğrencileri arasından seçilen çocukların darbuka şöleniyle başladı. Konserde Ayvalıklı çocukların yanı sıra Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Müzik Bölümü öğrencileri keman konseri verdi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Zeytin çekirdeklerinin konseri öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: Belediye başkanı olmadan önce bana bu proje anlatılmıştı. Amacımız çocuklara sanatı küçük yaşta öğretebilmek. Çocuklarımıza sanat eğitimi vereceğiz, bu daha başlangıç. Bu proje bütün kış devam edecek. Çocuklardan ders almalıyız, içimizdeki çocuğu git gide kaybeder olduk.''
Başkan Gençer konuşmasında zeytinin toplumlar için çok önemli olduğuna dikkat çekip, "Zeytinin olduğu yerde medeniyet vardır barış ve hoş görü vardır. Ayvalık böyle bir yer. Zeytin ağacının olduğu yer kutsal yerdir. Bu zeytinin, çekirdekleri de bunlar arkadaşlar'' dedi.
Konser sonunda Ayvalık Belediyesi tarafından hazırlanan organizasyonda katkısı bulunan sponsorlarca hazırlanan iftar yemeği misafirlere sunuldu.
Organizasyonda Ayvalık Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kadıköy Belediyesi ile çok sayıda ilçe esnafıyla gönüllüler görev aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli